Bosstraat 7a Integro

Bosstraat 7a

Bosstraat 7a, een huis voor personen met jongdementie, is gelegen in de kleurrijke omgeving van Hamont-Achel. Bewoners die jonger zijn dan 65 jaar en dementie hebben, krijgen hier een nieuwe thuis wanneer thuis wonen niet langer haalbaar is. Bovendien werken we volgens de principes van kleinschalig genormaliseerd wonen. In dit huis ligt de nadruk op wonen en leven waardoor de huiselijkheid centraal staat. Niet alleen de bewoners, maar ook hun familie en vrienden moeten zich hier thuis voelen en zijn steeds welkom. Wil de bewoner graag koken met de kinderen? Dat kan! Wil de partner blijven slapen? Ook dat is mogelijk! Allemaal samen zorgen ze voor een nieuwe, gezellige thuis waar ze focussen op de mogelijkheden en niet op de beperkingen.

Bovendien werken ze in dit huis heel persoonsgericht en kijken de Zorgtoppers naar wat de bewoner graag doet. In het huishouden schenken ze aandacht aan zelfstandigheid. Dankzij de woongroepwerking steken de bewoners een handje toe in het dagdagelijkse wonen en leven. Dat doen ze net zoals thuis naar hun eigen interesses en mogelijkheden.

In Bosstraat 7a rekenen ze op een nauwe samenwerking met familie, vrienden, mantelzorgers en vrijwilligers. Ze vragen een actieve betrokkenheid. Die is vrijwillig en op maat, maar ze rekenen er wel op. Op die manier kunnen ze een individuele, warme en gezellig thuis bieden op maat van elke bewoner en familie. Zo kleuren de bewoners samen met hun familie, vrienden en de Zorgtoppers hun toekomst verder in.

Wil je meer weten over Bosstraat 7a?

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011/14 01 10
phone