Missie, visie en waarden

Missie, visie en waarden van Integro

Missie

Integro vzw is een woonzorggroep die bestaat uit verschillende Limburgse woonzorgcentra. We geloven dat je samen sterker staat. Met gebundelde kracht werken we elke dag opnieuw aan:

 • Een kleurrijk leven voor de bewoners
 • Een kleurrijke werkomgeving voor iedere Zorgtopper
 • Een kleurrijke samenwerking met externe partners

Onze missie? Ervoor zorgen dat het gras niet groener is aan de overkant, maar dat elk Integro woonzorgcentrum een vertrouwde rots in de lokale gemeenschap is. We willen dat zowel de bewoners als onze Zorgtoppers, zich thuis voelen. Daarom garanderen we in ieder huis een kwaliteitsvol en kleurrijk leven.

Daarnaast hechten we bij Integro vzw we veel belang aan de christelijke waarden waardoor we een kwaliteitsvol en kleurrijk leven garanderen voor iedere bewoner. We zijn een social-profit speler waar integriteit, dialoog en kwaliteit de drie sleutelwaarden zijn in ons beleid. In ieder Integro-huis verdienen de bewoners het om elke dag centraal te staan. We doen er alles aan om de bewoners zoveel mogelijk te betrekken en inspraak te geven. Dat is de missie die we bij Integro iedere dag willen waarmaken. Samen bouwen aan een kleurrijk leven is wat ons drijft.

Visie

‘Leef kleurrijk’, dat is de visie van Integro. Om dat te bereiken, streven we bij Integro continu naar verbeteringen in het zorglandschap:

 1. Zorgcontinuïteit en inclusie waardoor wij de zorgactiviteiten ook steeds meer zullen ontplooien buiten de muren van het woonzorgcentrum. Zo blijven 65-plussers zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving wonen.
 2. Maximale autonomie en zorg in dialoog: bij Integro vinden we het belangrijk om naar de bewoners en hun familie te luisteren. Ze krijgen bijvoorbeeld inspraak in hun individueel zorgplan, maar nemen ook mee beslissingen over het beleid en de organisatie van de werking.
 3. De betrokkenheid van de Zorgtoppers dragen we bij Integro hoog in het vaandel. Enkel op die manier tonen we oprecht engagement en bevlogenheid. Ons uitgangspunt is vertrouwen in talenten, deskundigheid en professionaliteit. Waar wij in geloven? Een warme werkplek, transparantie in omgang, eerlijkheid en consequentie.
 4. Samenwerkingen met professionele partners. Zij mogen respect, transparantie en professionaliteit van ons verwachten.
 5. Leer- en werkgelegenheid blijven creëren.

Waarden

 • Integriteit
 • Kwaliteit
 • Dialoog
011/14 01 10
phone